Søk

Jeg ble fremført i utlandet!

Oppdatert: 1. feb. 2020

Etter konserten Basilika.Blockflöten. i Graz, Østerrike

I 2018 fikk jeg og ta andre studenter fra Griegakademiet reise til Graz for å være med på et samarbeidsprosjekt mellom blokkfløyte- og komposisjonsklassen på Griegakademiet og komposisjons- og tidligmusikklassen på Kunstuni Graz i Østerike. I en uke fikk vi workshoppe stykkene våre, før vi dro hjem igjen til Norge. Senere samme året tok studentene fra Østerrike turen til Bergen og prosjektet endte med to konserter under festspillene.


Dette var artig, faktisk så artig at det måtte gjentas i Østerrike. Jeg reiste derfor tilbake, for å ha timer med Klaus Lang, være med på innøvingen av stykket, og til slutt få stykket fremfør i den overdådige Mariatrost-katedralen!


Stykket som ble fremført heter En fattig dreng, og bygger på en gammel norsk folketone om de såkalte barnevandringene på sørlandet. Teksten på den orginale folketonen er trist, stakkarslig og tragisk – og melodien er i samme stil. I stykket strekkes melodien til sin yttergrense, til det eneste som er igjen er en tragisk tekstur. I Østerrike ble musikerne - totalt 6 blokkfløytister - stilt i en ring rundt publikum, slik at lyden kom fra alle kanter. Det var omtrent som å sitte inni et litt pistrete kirkeorgel.


Turens høydepunkt var likevel ikke selve konserten, men heller på generalprøven. Halvveis uti stykket mitt åpnet nemlig himmelen seg opp, og lyn og torden gjallet gjennom det store kirkerommet. Dramatikken var til å ta og føle på, og elektrisiteten var tett i luften – samtidig som musikerne fortsatte å spille. Dessverre var ikke opptakeren på… 
Siste innlegg

Se alle

Ny nettside!

Nå som jeg har ferdiggjort en bachelor i komposisjon har jeg har fått meg nettside! Håper jeg får noe spennende å legge ut her etter hvert, men i mellomtiden kan du sjekke ut hva som står under musikk