+47 971 22 883

©2019 by Aslak Bjørge Hermstad

Foto: Kristoffer Øen

OM MEG

Aslak Bjørge Hermstad komponerer både elektronisk og akustisk musikk. Musikken hans bygger ofte på banale konsepter, der skjønnheten finnes i det enkle, det absurde eller det rare, og han er glad i å utforske. 

 

Aslak begynte sin musikalske karriere med el-gitar og en kjærlighet for The Clash og Sex Pistols som 14-åring. Som utøver foretrekker han å spille romantisk klassisk gitar mens ingen kan høre han. 

Han har en bachelorgrad i komposisjon fra Griegakademiet, der han har studert under Morten Eide Pedersen, Dániel Péter Biró, Sigurd Fischer Olsen, Ruben Sverre Gjertsen, Trond Lossius og Rebecka Ahvenniemi. 

I tillegg til å komponere er han en pådriver i organisasjonslivet. Siden 2017 har han jobbet med transport og logistikk for Borealis – en festival for eksperimentell musikk. Han har også hatt vært leder i fagutvalget på Griegakademiet og hatt flere verv i Studentene og akademikernes internasjonale hjelpefond. 

Hans andre interesser inkluderer politikk, kjønn, internasjonal solidaritet, kreativitet, klimaendringer og spørsmål knyttet til identitet – og dette flettes ofte inn i komposisjonene hans.