OM MEG

Aslak Bjørge Hermstad komponerer både elektronisk og akustisk musikk. Musikken hans bygger ofte på banale konsepter, der skjønnheten finnes i det enkle, det absurde eller det rare. Han er også en tyv som stjeler og approprierer andres musikk og lyder, selv om det ikke alltid er helt åpenbart hvordan og hvorfor.


Aslak begynte sin musikalske karriere med el-gitar og en kjærlighet for The Clash og Sex Pistols som 14-åring. Som utøver foretrekker han å spille romantisk klassisk gitar mens ingen kan høre han. 

Han har en bachelorgrad i komposisjon fra Griegakademiet, der han har studert under Morten Eide Pedersen, Dániel Péter Biró, Sigurd Fischer Olsen, Ruben Sverre Gjertsen, Trond Lossius og Rebecka Ahvenniemi. 

I tillegg til å komponere er han en pådriver i organisasjonslivet. Siden 2017 har han jobbet med transport og logistikk for Borealis – en festival for eksperimentell musikk. Han har også hatt vært leder i fagutvalget på Griegakademiet og hatt flere verv i Studentene og akademikernes internasjonale hjelpefond. 

Hans andre interesser inkluderer politikk, kjønn, internasjonal solidaritet, kreativitet, klimaendringer og spørsmål knyttet til identitet.